Azië  
gerard irene

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm

 

 

China_nomaden_hoogvlakte_XiaheIn Azië ging een totaal andere wereld voor ons open. De culturen in de Aziatische landen zijn zo anders als wat wij gewend zijn hier in het Westen. Het is fascinerend om de culturen te beleven in de verschillende landen van Azië.

Onze eerste kennismaking was China. De oude Chinese cultuur zoals die bij ons in zijn algemeenheid bekend is bleek maar een onderdeel te zijn van de culturen van de vele bevolkings-groepen. Wel worden die allemaal overheerst en gestuurd door de Han-chinezen.

India_rajastanIndia bezorgde ons een echte cultuurshock. Het is niet alleen de Indiase cultuur, maar zeker ook de structuur van de samenleving die wij voor ondenkbaar hielden. De latere film 'Slumdog Millionaire' geeft precies onze beleving van India weer.

Hoe anders was hetgeen we tegenkwamen in Indo-China en Tibet. Daar heeft de invloed van het Boeddhisme een heel andere manier van leven en samenleving tot stand gebracht.

Indonesie_sawa's

 

 

 

In Indonesië komen een aantal aspecten van verschillende Aziatische culturen samen. Dat heeft geleid tot een zeer eigen cultuur die veel indruk maakt.


 

© G.M. van Gool