Amerika  
gerard irene

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm

 

 

 

souvenirverkoper BoliviaOnze reizen door Amerika hebben vooral betrekking op Midden- en Zuid Amerika. Dit omdat onze eerste belangstelling vooral gericht was op de indianencultuur van de Maya's en Inka's.

stele koning18 rabit


De Mayacultuur hebben we volop gezien in Mexico en Guatemala. Ook nog voor een deel in Honduras. De tempelcomplexen zijn werkelijk zeer imposant. Daarnaast zie je, vooral in Guatemala, nog veel indiaanse cultuur bij de mensen in het dagelijkse leven van dit moment.

 

toptree

 

 

 

In Zuid Amerika komt de indianencultuur heden ten dagen vooral nog voor in Bolivia. Maar de restanten van de Inka's zijn in Peru volop te vinden. De uit Europa afkomstige cultuur vind je natuurlijk in alle landen vanwege de Spaanse en Portugese koloniale periode. Het sterkst is dat in Argentinië merkbaar, waar de hedendaagse geschiedenis prominent aanwezig is.In het centrale deel van Midden Amerika manifesteert de indiaanse cultuur zich relatief weinig. Daar dus meer ruimte voor de natuur en bijvoorbeeld in Cuba de Latijnse muziek!


 

 

© G.M. van Gool