Europa  

Zaragoza
Eurofestival

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm
 

      Hoogtepunten

  deelnemerspas

 Door het verbond van Europese bedrijfssportverenigingen werden eind 1900, begin 2000, elke 2 jaar Europese bedrijfssportevenementen georganiseerd.
Wij namen deel aan het onderdeel tennis.

   
mei 1995

Verblijfcampus

hotelkamerDit staat onder de noemer hoogtepunten, maar eigenlijk was het een dieptepunt. Na een lange avontuurlijke reis, zie het dagboek, kwamen we aan op de campus van de universiteit.
We zouden overnachten in de accommodatie van de studenten die nu vakantie hadden. Keurig werden we beneden per koppel afgeroepen en kregen een kamer toegewezen. Wij moesten naar de negende verdieping, de bovenste. Boven aangekomen bleek tot onze verrassing dat nog twee andere koppels dezelfde kamer hadden gekregen. Dat klopte ook wel want het bleek een kamer te zijn met drie stuks stapelbedjes! Afijn, wij zijn van de grote stad en dus niet zo flauw. We maakten er het beste van.
Het gezamelijke sanitair bestond uit een grote zaal met toilleten en wastafels op een rijtje. Nee, helaas geen douche. Dat bleek achteraf geen gemis, want als op de etages onder ons de kranen open gingen was het afgelopen met het water op de negende verdieping. We hebben later dankbaar gebruik gemaakt van de faciliteiten op de sportaccommodaties.


Zaragoza

dinerenDe zaken die door de organisatie van het Eurofestival waren opgezet bleken over het algemeen rampzalig. De tijden klopten niet, de capaciteit was meestal zwaar onvoldoende en de kwaliteit dik onder de maat. Genoeg redenen voor ons om zelf op pad te gaan.
In Zaragoza zijn er gelukkig voldoende mogelijkheden om je aangenaam bezig te houden. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals kathedralen, kastelen en andere monumenten. In het kader van het festival werden er ook nog leuke volksdansen gedemonstreerd.
In de avonden hebben we aardig onze weg gevonden in de vele cafeetjes, met heerlijke tapas, en prima restauranten. In Spanje is het de gewoonte om 's avonds pas erg laat, voor Hollandse begrippen, te gaan eten. Dat had tot gevolg dat het aperitiefje met tapas en het aansluitende eten een avondvullende activiteit werd, waarna we ons direct naar ons "hotel" konden laten brengen.


Tennistoernooi

vaantje Ruslandvaantje CatharinaziekenhuisHet tennissen van ons team was niet het sterkste optreden ooit. Daarbij had de organisatie bedacht dat er volledig volgens het afvalsysteem werd gespeeld. Het beste wat we er aan over hielden waren enkele interessante ontmoetingen met buitenlandse teams en vaantjes voor de uitwisseling.
Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Wij hielden ruim voldoende tijd over om Zaragoza uitgebreid te bekijken.


 

 

© G.M. van Gool