Europa  

Turkije
zeilcruise

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm
 

      Hoogtepunten

effeweg mojo

 

 

filmpje De zeilvakantie in een notendop.
Een promotie voor Mojo Yachting.

   
april 2014

Bodrum

PetrusburchtBodrum heeft een lange historie die teruggaat tot de zesde eeuw voor Christus. Tegenwoordig is het een middelgrote badplaats met een grote jachthaven. Derhalve natuurlijk veel toerisme. Op zich is dat niet zo erg, want het brengt wat leven in de brouwerij. Er zijn veel mogelijkheden om je te vermaken met restaurants, disco's, e.d.
Een extra atractie is het kasteel, dat een bezoek meer dan waard is. De Petrusburcht, met het onderwatermuseum waarin is tentoongesteld het glaswrak de Uluburun, een belangrijke archeologische vondst uit de late bronstijd en de graftombe met het skelet van Ada van Karië.


Zeilen

filmpjezeilenAls je nog geen liefhebber van zeilen was word je het beslist na een weekje op de Mojo. Het is een heerlijk gevoel als de wind door je haren gaat en stevig in de zeilen staat. Daarbij een lekker zonnetje en je voelt alle spanningen uit je lijf wegglijden. Ook nog het geluid van het schip dat door het water klieft en een opwindend gevoel van snelheid geeft. We hebben zelfs ruim
10 knopen gehaald!

De bemanning zorgt voor een optimaal zeilgenot, waaraan je zelf gerust deel kunt nemen. Want het is steeds zoeken naar de beste stand van de zeilen. Zeil erbij, zeil eraf, zeilen trimmen op de koers.
Het hele feest over je heen laten komen in comfortabele kussens aan dek onder het genot van een goed glas wijn. Waanzinnig!!!


Culinair

culinaireWaar alle cruises beroemd en berucht om zijn is de uitstekende culinaire verzorging. De Mojo is daarop geen uitzondering. Zowel de lunch als het diner zijn voortreffelijk verzorgd.
De Turkse keuken heeft ontzettend veel te bieden en dat maakt elke maaltijd tot een feest. Er is een zeer gevarieerd palet aan gerechten. Met een biertje of wijntje naar keuze blijft er weinig meer te wensen over en leidt natuurlijk tot lang natafelen.
Maar het genieten begint al bij het ontbijt. Veel fruit, specifieke Turkse kazen, olijven en natuurlijk, een eitje hoort erbij.
 

 

 

© G.M. van Gool