Europa  

Trentino
Eurofestival

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm
 

      Hoogtepunten

  deelnemerspas


Door het verbond van Europese bedrijfssportverenigingen werden eind 1900, begin 2000, elke 2 jaar Europese bedrijfssportevenementen georganiseerd.
Wij namen deel aan het onderdeel tennis.

   
juni 1999

Hotel Alpino

lunchDe reis naar Trentino werd per trein gemaakt. Dat was, met drie maal overstappen, Venlo, Keulen en München, een vermoeiende en lange trip. Zeker toen bleek dat een slaapwagon alleen voor 1e klas reizigers was weggelegd en ook de restauratiewagon op het laatste traject niet operationeel was.
Na aankomst in Trento en het nodige Italiaanse chaotische geregel hadden we eindelijk onze transfer naar hotel Alpino in Andalo.
Dat was een aangename verrassing! Een fijn hotel met een prima accommodatie en een heerlijke keuken. Daar konden wij ons de komende dagen wel vermaken. Nadat we wat uitgerust waren en met een lekkere lunch van de lokale wijn konden genieten zat de stemming er al snel goed in. Dat kwam goed uit, want het weer liet zich niet altijd van zijn beste kant zien.


Feestavond

feesttentDe plaatsjes, Andalo en Molveno, waar het festival gehouden werd zijn nu niet direct wereldsteden. We zouden ons dus moeten zien te vermaken met hetgeen de organisatie in petto had.
Daarvoor hadden ze een grote tent ingericht waar 's avonds gefeest kon worden. We hebben ons dan ook maar vol overgave in het feestgedruis gestort en met de nodige wijn en flinke glazen bier is dat redelijk gelukt.

Verder heeft Trentino natuurlijk een geweldige natuur. Het slechte weer zorgde er echter voor dat we daar niet al te veel van konden genieten. Het was niet direct uitnodigend om eens een lekkere lange wandeling te maken.


Tennistoernooi

runners upHet ging natuurlijk in de eerste plaats om het tennissen. Dat hebben we er dan ook nog niet zo slecht vanaf gebracht.
Voor ons persoonlijk niet veel succes. Gerard moest in de single opgeven door een spierblessure in zijn bovenbeen. Irene trof een sterke tegenstander in haar partij en werd de volgende dag bovendien nog ziek ook; een flinke griep te pakken.
Het dames dubbelteam bracht het er beter vanaf en drong door tot de finale. Wij natuurlijk met zijn allen met de bus mee naar Molveno om ze aan te moedigen. De eerste plaats zat er helaas niet in, maar de mooie tweede plaats leverde een fraaie beker op. Daarbij horen dan natuurlijk ook bloemen voor de geleverde prestatie. Het was een mooie afsluiting van een paar gezellige dagen.


 

 

© G.M. van Gool