Europa  

IJsland

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm

 

 

     Hoogtepunten

Corsica

 

 

We maken een cruise met als hoofddoel IJsland, maar onderweg doen we verschillende eilanden aan. We beginnen met de Shetland eilanden.

juli 2019

Shetland eilanden (Schotland)

Lerwick

LerwickDe Shetland eilanden zijn ongetwijfeld ontstaan door vulkanische activiteit. Toch oogt het glooiende landschap erg vriendelijk. Uiteraard hebben we de typische Shetland pony's bewonderd. Verder is er veel schapenteelt, hetgeen we verder op deze reis vaak tegenkomen.

De vogelkolonies op de kliffen zijn de grote trekpleister voor de toeristen. Daar hebben we dan ook heel goed de papegaaiduiker kunnen bewonderen. Daarnaast zijn er ook strandjes waar zeehonden liggen te luieren.

 


IJsland
Heimaey

HeimaeyVoor we het vasteland van IJsland aandoen gaan we eerst naar het eiland Heimaey. Het plaatsje is in 1973 getroffen door de lavastromen van de uitgebarste vulkaan Helgafell.

Met veel inspanning en inter-nationale hulp is een voledige verwoesting voorkomen. Maar toch heeft het de bijnaam "Pompeï van het Noorden" gekregen. Er is een indrukwekkend museum aan gewijd.

 

 


Reykjavik

ReykjavikReykjavik is de belangrijkste bestemming van deze reis. Van hieruit hebben we "de gouden cirkel" gedaan.

Achtereenvolgens bezochten we de warmwaterbronnen van waaruit de warmte aan de stad wordt geleverd, de prachtige waterval Gullfoss, met in de verte de Langjökull gletsjer, het Geyser-gebied, waar we natuurlijk enige spuiters hebben beleefd.
Tot slot het Tingvellir National Park. Hier zagen we de grote Silfra-kloof tgv de schuivende tektonische platen.

 


Faeröer eilanden (Denemarken)

Torshavn

TorshavnOp deze eilanden kom je niet zo gauw, dus hebben we er nu gebruik van gemaakt en met een excursie rondgereden.

Het landschap is er minder ruig dan in IJsland en je ziet ook wat meer variatie in het agrarisch leven. Naast schapen ook koeien en wat landbouw, maar geen bomen.

 

 

 

 


 

 

© G.M. van Gool