Europa  

Salzburg
Eurofestival

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm
 

      Hoogtepunten

  salzburg


Door het verbond van Europese bedrijfssportverenigingen werden eind 1900, begin 2000, elke 2 jaar Europese bedrijfssportevenementen georganiseerd.
Wij namen deel aan het onderdeel tennis.

   
juni 2003

Treinreis

PetrusburchtDe reis naar Salzburg ging met de trein. Dat is een vrij lange zit, dus was er voor gezorgd dat we onderweg niets tekort kwamen. Flessen wijn, lekkere hapjes en gezellige praatjes zorgden voor een voortreffelijke sfeer en een rumoerige feeststemming. Voor enkele dames was dit te vermoeiend en zij zochten dan ook een rustige wagon op om een dutje te doen.
In München werd het achterste deel van de trein afgekoppeld voor een andere bestemming, Boedapest geloof ik. Gelukkig kregen we nog net op tijd in de gaten dat daar de zich afgezonderde dames in bevonden.


Opening

zeilenDe opening van het festival is een feestelijke gebeurtenis. Alle deelnemende teams van een land presenteren zich als groep met de nationale vlag. De hele optocht wordt begeleid door muziek-korpsen en door dansgroepen in traditionele klederdracht en uitrusting van Oostenrijk.

Ook onze groep liet zich van haar beste kant zien, maar eigenlijk hadden we toch meer aandacht voor de prachtige Oostenrijkse steltenlopers.


Salzburg

culinaireHet tennissen had voor ons niet zo veel om het lijf. De tegenstanders waren duidelijk te sterk, dus hadden we snel veel vrije tijd. Dat is in de Mozartstad niet zo'n probleem want er is genoeg te zien.
Natuurlijk zijn we naar boven gewandeld om de burcht te bezoeken en te genieten van het geweldige uitzicht over Salzburg en de omgeving. Ook in de stad zelf hebben we van alles bekeken, zoals het vroegere koninklijk paleis, de prachtige tuin er omheen en de gezellige winkelstraten. Het spectaculaire geluid van de klokken van de Dom is overdonderend.
Gelukkig was er ter afwisseling ook te genieten van straatartisten die mooie muziek maakten of andere leuke acts opvoerden. De gezellige terrassen en restaurantjes zorgden er wel voor dat we niets tekort kwamen. We hebben een paar mooie dagen beleefd!
 

 

 

© G.M. van Gool