Europa  

Geldrop
Internationaal
Tennistoernooi

 

mm

Europa

mm
mm
mm
mm
 

      Verslag


 

Door de Nederlandse afdeling van het verbond van Europese bedrijfssport-verenigingen werd een internationaal tennisweekend georganiseerd.

   
mei 1996

Geldropbanen

Internationaal tennistoernooi 17/19 mei 1996  Geldrop

Met een allochtone Est en een bekende Nederlander ging op vrijdag 17 mei de vlaggenparade van start. Dit was het begin van een 3-daags tennistoernooi op de Geldropbanen met, Kroaten, Belgen, Duitsers, Engelsen, Fransen, Italianen, Litouwers, Spanjaarden en natuurlijk Nederlanders.
Vanuit het Catharina ziekenhuis waren 3 teams vertegenwoordigd. Elly Roeffen was onze captain, Marij Jefferson en Anneke Vermeulen de captains van de andere 2 teams.

tegenstandersVrijdag begonnen de mixdubbel teams met de lunch, waarna om 14:00 uur de eerste wedstrijd begon. Voor ons was dat tegen de ARBO-dienst. Dat viel goed tegen, want zij waren enorm sterk en na een uur stonden we, een illusie armer, naast de baan.

Daarna speelden we tegen een team uit Litouwen en Kroatië, goei volk, maar goed lomp.
Uiteindelijk hebben we een fijne wedstrijd gespeeld tegen DHV/AIB uit Eindhoven en dat maakte de eerste dag een beetje goed.

Iedere sporter verliet na elven de sporthal enigszins vermoeid. Op een enkele blessure na was de dag goed verlopen en begonnen we zaterdagochtend met goede moed opnieuw aan 3 wedstrijden van een uur.
De tegenstanders kwamen nu uit Frankrijk en België, dat was zeer plesant. Met stijve en stramme spieren, die regelmatig door de masseur gemasseerd werden, kwamen we de dag heel goed door.
We hebben veel gelachen en in diverse talen ons verstaanbaar proberen te maken.

TFOZaterdagavond was er een Dutch Evening georganiseerd in het Golden Tulip hotel. Dat was werkelijk grandioos, goed verzorgd met een fijn orkest. Lekker eten, een dansje maken, carnavalsvereniging met boerenkapel en diverse acts.
Bij mij ging om half een het licht uit, ik was werkelijk op en we moesten nog een dag….

Redelijk uitgerust stonden we zondag-ochtend weer om negen uur op de baan, nu tegen Duitsers uit Berlijn. Deze wedstrijd moest beslist worden door een tiebreak. Daarna nog een wedstrijd tegen Fransen en als verrassing moesten we de runner-up finale van onze poule spelen tegen het andere team van het Catharina ziekenhuis.
We hadden aardig wat supporters en het werd een echte wedstrijd met veel rally’s en tegenstand. Uiteindelijk hebben wij deze wedstrijd gewonnen en werden beloond met een trofee. De tweede prijs, voor het team van Marij, was ongeveer zo’n zelfde ding.

2 prijzenHet was een ontzettend geslaagd toernooi, waar iedereen veel plezier aan heeft beleefd en waar het Catharina ziekenhuis zich sportief prima gemanifesteerd heeft.

Over 2 jaar hopen we iedereen op de volgende editie van dit evenement weer terug te zien.


Irene


 

 

© G.M. van Gool